نه تنها در سفرها حتا در خانه ها هم یکی از وسایل مهم که باید همیشه در دسترس باشد تا در مواقع ضروری مورد استفاده قرار گیرد جعبه کمک های اولیه است، بسیاری از ما این نکته را در نظر نمی گیریم که جعبه ی کمک های اولیه باید شامل یکسری تجهیزات لازم باشد تا مفید واقع شود. در این مقاله به موارد ضروری از این داروها و نکات مهم پیرامون نگهداری از آن ها اشاره شده است.
داروهای ضروری جعبه کمکهای اولیه
قرصهای مسکن و از بین برنده ی درد و داروهای ضروری مانند : استامینوفن، ژلوفن، نوافن، ریلایف و سایر مسکن ها، قرص هیوسین ضد اسپاسم عضلات، دل درد و کلیه درد ، داروی دیفنوکسیلات ضداسهال، داروی Adult Cold برای درمان سرما خوردگی، داروهای ضد حساسیت و جلوگیری کننده از آلرژی و آبریزش بینی مانند آنتی هیستامین دوکنژستانت ، قرص متوکلوپرامید یا پلازیل برای رفع حالت تهوع و استفراغ، سر گیجه.
براساس نوع دارویی که در اختیار داریم
نکات مهم در نحوه ی نگهداری از جعبه کمک های اولیه
به تاریخ انقضای داروهای قرار گرفته در جعبه کمک های اولیه دقت نموده و حتما هر ۶ ماه با کنترل آن ها، داروهای تاریخ گذشته و فاسد شده را دور بریزید همچنین داروهایی تازه خریداری شده و دارای اعتبار را جایگزین آن ها نمایید.
ممکن است این سوال برای شما به وجود اید که دمای مناسب قرار گیری جعبه کمک های اولیه چه دمایی است. دمای مناسب نگهداری جعبه امداد بین ۲ تا ۳۰ درجه سانتی گراد بوده و در دمای بیشتر و کمتر ممکن است داروها و ابزار خاصیت خود را از دست بدهند. بنابراین به راحتی می توان از جعبه کمک های اولیه در دمای طبیعی اتاق نگهداری کرد.
چراغ قوه از جمله وسایل ضروری استفاده شده در جعبه کمک های اولیه می باشد. هنگامی که چراغ قوه را استفاده نمیکنید، باطریهای آن را خارج نموده و جداگانه در جعبه قرار دهید، همچنین قبل از سفر و یا هر 6 ماه یکبار همانند تاریخ انقضای داروها چراغ قوه را نیز چک نموده و باطری نو در آن جایگزین نمایید.
اگر هر کدام از لوازم کیف کمک های اولیه و نجات مورد استفاده قرار گرفت، باید در اولین زمان و پیش از شروع برنامهی بعدی آن وسیله مجددا تهیه شده و درون جعبه قرار گیرد.
نکته ی مهم و ضروری دیگر در سفر این است که به همراه داشتن نقشه برای جهت یابی و پیدا کردن مسیر می تواند بسیار موثر باشد.
یکی دیگر از کاربرد های جعبه کمک های اولیه، استفاده از آن در سفر است که البته از تجهیزات ضروری سفر به شمار می آید و باید براساس نوع بیماری خاصی هر شخص دارد و براساس بیماری هایی که ممکن است در سفر دچار شود، آن را مجهز کرد.
از دیگر ویژگی های مهم جعبه کمک های اولیه مناسب سفر وزن این جعبه و مختصر و مفید بودن آن است. چرا که در غیر اینصورت استفاده از آن سخت بوده و حمل و نقل جعبه کمک های اولیه دشوار است.
موارد مهمی در زمان استفاده از جعبه کمک های اولیه
دقت کنید که جعبه کمک های اولیه و بخصوص داروهای آن باید همیشه دور از دسترس کودکان باشد. همچنین بر روی شیشه تمامی دارو ها بر چسب بوده تا در زمان استفاده اشتباه جبران ناپذیری اتفاق نیفتد.
نکته ی مهم دیگر تاریخ مصرف داروهای قرار گرفته در جعبه کمک های اولیه است. همان طور که می دانید برخی از داروها تنها تا تاریخ مشخصی قابل استفاده می باشند و دقت به تاریخ مصرف این داروها نکته ی بسیار مهمی است. این داروها بعد از تاریخ مشخصی نه تنها خاصیت درمانی خود را از دست داده و کمکی به ما نخواهند کرد. بلکه حتی ممکن است خطرناک بوده و موجب مسمومین دارویی فرد گردد.
دقت کنید که استفاده بیمارانی که دارای مشکلات معده هستند از آسپرین و ترکیباتی که دارای ماده شیمیایی آسپرین هستند، ممکن است باعث ایجاد خونریزی در آن ها شود ؛ به همین دلیل بهتر است زمان استفاده از داروهای جعبه کمک های اولیه این نکته مورد توجه قرار گیرد.
نکته ی دیگر این است که قرص ویتامین ث، به این دلیل که خاصت اسیدی دارد، همانند داروی آسپرین برای استفاده ی مبتلایان به مشکلات معده مناسب نمی باشد.
وسایل ضروری جعبه کمک های اولیه
بتادین و سرم ضد عفونی جهت ضد عفونی نمودن زخم های ایجاد شده و شست و شوی چشمی ، الکل سفید برای تزریقات، پنبه جهت مصارف گوناگون، گاز استریل در اندازه های مختلف، باند پانسمان ۲ و ۵ و ۱۰ سانتی متری، محلول محرک تنفسی (آمونیاک)، کمپرس یخ، کیسه آب گرم جهت مقابله با سرما یا درد، پماد جنتامایسین، پماد تترا سیکلین،تب سنج،قیچی و پنس، سرنگ در ابعاد گوناگون، آتل جهت بستن و آتل بندی شکستگی ها و در رفتگی ها در ابعاد گوناگون، باند سه گوش و نواری، چسب زخم، چسب لوکوپلاست، صابون، حوله، کبریت